Fysiurgisk terapi har til formål at forbedre hundens fysik samt mentale velvære. Terapiformen tager udgangspunkt i hele hunden. Både hundens anatomi, biomekanik, alder og brug. Det er derfor vigtigt, at du som ejer giver alle de informationer om din hund, som du kan komme i tanke om. Også det du eventuelt måtte tænke ikke har betydning.

Mange adfærds- og træningsproblemer stammer fra fysiske udfordringer/begrænsninger i muskler eller led. Muskelspændinger, skævheder og/eller nedsat bevægelighed i et eller flere led kan vise sig ved ændret adfærd eller bevægemønster over tid. Det kan være, at du har observeret, at din hunds bevægelse er anderledes eller at den er begyndt at sætte eller lægge sig anderledes, men du kan ikke sætte en finger på hvad det er.

Har din hund fået en skade, har dysplasi, gigt eller skal i gang med genoptræning efter en operation, er denne terapiform også relevant.

Denne kombination er en effektiv helhedsorienteret sammensætning af forskellige terapiformer, der primært har fokus på at afbalancere fysiske ubalancer i hundens bevægeapparat.

Der arbejdes udelukkende med bindevæv, muskler, ledbånd og led, da disse har stor indflydelse på de nævnte problemer.

De forskellige teknikker der bruges, er meget blide, og derfor kan hunde i alle aldre have godt af en fysiurgisk terapi konsultation. Tæver der har født et kuld hvalpe, har ofte også godt af en konsultation, da deres krop har været udsat for stort pres, og der derfor kan opstå skævheder og muskelspændinger. Hvalpe kan også have skævheder, da de jo presses gennem en smal fødselskanal med stor kraft, ligesom de tumler rundt med hinanden.

Ligesom vi mennesker kan have nogle uhensigtsmæssige bevægemønstre pga. skævheder eller spændinger, som belaster kroppens led og muskler, gælder det også hundene.

Hundene viser sjældent tegn på smerte (medmindre det er akut), derfor opdager man det ofte først langt senere, hvor skævheden eller spændingen kan have sat sig så godt fast, at det har påvirket hundens krop andre steder.

Er det noget der har siddet længe, og dermed givet udfordringer andre steder i kroppen, vil det tage tid at ændre. Det er vigtigt, at du følger mine anvisninger efter konsultationen, også selvom det betyder at en aktivitet måske skal lægges på hylden for en tid, for at din hunds krop får mest mulig varig effekt af terapien. Hvor mange konsultationer hunden skal have og hvor ofte, afhænger helt og aldeles af den enkelte situation.

Tager man jævnligt sin hund til en fysiurgisk hundeterapeut, vil det være medvirkende til forebyggelse af skader, da ændringer i bevægelse, muskelspændinger og/eller nedsat mobilitet i leddene opdages og afbalanceres. Er jeg i tvivl om noget omkring din hunds bevægeapparat, vil jeg henvise til dyrlægen.

OBS: Jeg stiller ikke diagnoser, og jeg igangsætter ikke terapi på skader, som ikke er udredt af dyrlægen